Se upp för farliga nappflaskor – så kan du minska riskerna

Bisfenol A (BPA)
Debatten fortsätter kring användandet av nappflaskor och andra plastprodukter som innehåller ämnet bisfenol A (BPA) som finns i polykarbon-plast. Även om dagens plastprodukter, märkta med "PC" eller "7" i botten, ligger inom de gränsvärden som finns inom EU så kommer det hela tiden ny oroande fakta. Men även om oenighet råder mellan olika forskargrupper, är de flesta överens om att det är omöjligt att vid normal exponering ens komma i närheten av de gränsvärden som gäller.

Vill man helt undvika produkter med bisfenol A (BPA) så ska man hålla sig till glas, eller produkter som garanterat inte innehåller ämnet bisfenol A (BPA).

Några allmänna råd är att inte värma välling i flaskor direkt i mikrovågsugn, utan att istället värma vällingen för sig i t.ex. ett porslins/glaskärl och sedan hälla den i flaskan. Kassera flaskan om den visar tecken på skador eller repor på insidan.




BPA-fria. Mams nappflaskor Ultivent och Easy Drink är gjorda av plast som inte innehåller bisfenol A. Andra alternativ är nappflaskor av rostfritt stål som Klean Kanteens eller glasflaskor som Evenflo. Alla säljs i svenska butiker, se länk till återförsäljare nedan.


Mer om flaskorna kan ni läsa om på

http://www.barnnet.se/rep1.php?id=132

Kommentarer
Postat av: Lillis

Tänkte på glasflaskorna där, hur många såna går de åt under en månad då barnen tappar flaskorna i golvet. Man har den kanske i skötväskan å inte tänker sig för å råkar ställa ner skötväskan på backen å den går sönder?? Jag fortsätter me flaskorna vi har, vi hade juh såna när vi va små å inte é de så stora fel på oss??!! Haha kram

2008-11-13 @ 10:18:34
URL: http://lillislingman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0